Szkoliliśmy się podczas wiosennego locdown-u szkolimy się i obecnie. Dzięki współpracy z Hotele Plus mieliśmy możliwość już po raz kolejny udziału w cyklu szkoleń:

  • szkolenie p.n.: „Kawa bez tajemnic od ziarna do małej czarnej”
  • szkolenie p.n.: „Kuchnia włoska i polska – nowoczesne trendy na talerzu”

Szkolenia poprowadzili pan Waldemar Mucha znany już naszym uczniom z przeprowadzonych w szkole kursów baristycznym, a także Chef Partyk Żołnowski  – uznany ekspert kuchni włoskiej.

Oczywiście na zakończenie szkoleń uczniowie otrzymali certyfikaty potwierdzające ich udział, a także zdobytą przez nich wiedzę.

Dodatkowo nawiązaliśmy również współpracę z firmą Revas.pl, dzięki której uczniowie klas turystycznych mogą korzystać z innowacyjnego narzędzia do nauki – Branżowych Symulacji Biznesowych. Mają możliwość podejmowania realistycznych decyzji biznesowych podczas zarządzania wirtualną firmą – Biurem Podróży.

Pozyskiwanie klientów i partnerów biznesowych, ustalanie cen, zakup urządzeń i materiałów, a nawet zatrudnianie pracowników to zadania, z którymi mierzą się uczniowie. Współzawodnicząc na wirtualnym rynku ze swoimi kolegami pozwala im przekonać się jak konkurencja wpływa na prowadzenie własnej firmy.

Należy zaznaczyć, że dzięki wdrożeniu Branżowych Symulacji Biznesowych, szkoła dołączyła do elitarnego grona Innowatorów Branżowej Przedsiębiorczości, do którego należą szkoły, uczelnie, instytucje oraz firmy z całej Polski.